Dat private lease goedkoper is dan een auto kopen is iets wat veel mensen steeds maar niet willen geloven. Toch is het kiezen voor private lease ten opzichte van een auto kopen een stuk goedkoper. In veel gevallen ben je voordeliger uit. Hieronder hebben we 5 redenen waarom private lease goedkoper is voor je op een rijtje gezet!

Tip: na het lezen van dit artikel overtuigd van de voordelen van private lease? Vergelijk private lease aanbieders via LeaseVergelijker.nl om nog voordeliger uit te zijn!

Reden 1. Verzekeringskosten

Voor een leasemaatschappij zijn de verzekeringskosten aanzienlijk een heel stuk lager. Dit heeft te maken met het schaalvoordeel, waarvan veel leasemaatschappijen profiteren. Doordat er honderden of zelfs duizenden auto’s door de leasemaatschappij onder worden gebracht bij één verzekeraar profiteren zij van een enorme korting. Ook hebben veel leasemaatschappijen een eigen verzekeringstak, waardoor ze voordelig hun eigen auto’s kunnen verzekeren.

Reden 2. Grote afname

Als consument neem je maar één auto af, terwijl een leasemaatschappij honderden of zelfs duizenden auto’s afnemen. Waardoor ze opnieuw profiteren van een enorm schaalvoordeel. Als particulier krijg je dit voordeel niet. Ook kunnen leasemaatschappijen gebruik maken van gunstigere rentetarieven dan een consument. 

Reden 3. Onderhoud

Leasemaatschappijen maken vaak gebruik van hun eigen netwerk als het gaat om het onderhouden van de auto’s. Ook als het gaat om onderhoud gaat het over grote aantallen auto’s, waardoor autobedrijven in hun netwerk scherpere tarieven kunnen bieden. 

Reden 4. Motorrijtuigenbelasting

De meeste leasemaatschappijen zitten gevestigd in Noord-Holland. Dat is enorm gunstig als je kijkt naar de motorrijtuigenbelasting. In Noord-Holland is de motorrijtuigenbelasting namelijk het voordeligst in vergelijking met andere provincies. Als je niet in de provincie Noord-Holland woont, kan je via een leasemaatschappij profiteren van de lage motorrijtuigenbelasting.

Reden 5. Hogere verkoopwaarde

Aan het einde van een leasecontract worden auto’s vaak door de leasemaatschappij verkocht. Als leasemaatschappij kan je een betere prijs krijgen dan particulieren en verkoopt de auto ook sneller. Mensen kopen namelijk graag leaseauto’s die altijd goed onderhouden zijn, dan een auto van een onbekende particulier waarbij je weinig weet over het onderhoud van de auto. Auto’s van leasemaatschappijen leveren daarom ook veel meer op bij verkoop.

Comments are disabled.