Wanneer je een nieuwe auto wilt gaan kopen dan is het een idee om een auto te importeren. Het is mogelijk om een leuke auto uit België of uit Duitsland te halen of misschien uit een ander Europees land. Het is mogelijk om zo veel geld te besparen. Het is dan ook zo dat er veel meer keuze is. Je hoeft niet alleen binnen de grenzen van ons kikkerlandje naar een auto te speuren. Het is wel belangrijk om te weten hoe het proces verloopt om een auto te importeren.

Zoeken en vinden

Het start allemaal bij het zoeken naar jouw favoriete auto. Gebruik de verschillende Europese zoekmachines om de juiste auto te vinden.

De Bpm berekenen

De volgende stap is om de Bpm te berekenen. Hoeveel rest bpm is er nog? Het is afhankelijk van de CO2 uitstoot, de marktwaarde en de leeftijd van de auto. Laat vooraf de Bpm berekenen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De auto kopen en ophalen

Nu is het tijd om de auto op te halen of om hem te laten brengen. Er zijn verschillende transporteurs die hierbij kunnen helpen. Het kost vaak een euro per kilometer met een minimum tarief. Het is ook mogelijk om een export kenteken te gebruiken. Je kunt de auto dan zelf naar Nederland rijden. Een leuke rit en minivakantie!

De RDW keuring

Wanneer de auto in Nederland is, is het belangrijk om hem te laten keuren. Gebruik het all-in pakket is ons advies. De keuring, de stalling en de bpm-aangifte worden dan in één keer afgehandeld. Het is zo veel sneller en gemakkelijker om het rond te krijgen. Vervolgens krijg je het kenteken.

De verzekering

Kies voor een goedkope autoverzekering om te zorgen dat de auto verzekerd is. Het is wettelijk verplicht om dit goed te regelen.

Comments are disabled.