auto parkeren

Als je op vakantie gaat wil je dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Vooral de heen- en terugreis kan een hoop stress opleveren. Ook qua kosten kan je snel meer uitgeven dan je in eerste instantie van plan was. Kijk bijvoorbeeld naar de kosten luchthaven parkeren Eindhoven (P5/P8). Wellicht is het voordeliger om met de bus te gaan, of een taxi te bellen. Vliegen vanaf Eindhoven is ook vaak goedkoper dan bijvoorbeeld vanaf luchthaven Schiphol. Als je alle kosten op een rijtje hebt gezet, kun je met een gerust hart vertrekken. 

Alternatieven

De kosten om te parkeren op de luchthaven kunnen snel hoog oplopen. Dit geld kun je net zo goed uitgeven op vakantie. Koop hier een ijsje van en een aantal cocktails. Je kunt dit geld besparen door met het openbaar vervoer naar de luchthaven te gaan. Dit bespaart je tientallen euro’s. Indien je familie in de buurt hebt wonen kun je ook vragen of zij je een lift willen geven naar het vliegveld. Zo stap je precies voor de gate waar je moet zijn uit en hoef je niet met je bagage te slepen. Onderzoek dus altijd de alternatieven voordat je besluiten om te parkeren op de luchthaven. 

Op tijd een parkeerplaats reserveren

Er zijn verschillende parkeermogelijkheden op de luchthavens. Net als met het boeken van een vakantie is het belangrijk om van te voren te onderzoeken wat de beste mogelijkheid is. Het is dan ook aan te raden om op voorhand een parkeerplaats te reserveren via de website. Als je dat niet doet betaal je namelijk sowieso de hoofdprijs. Het kan je zomaar €40 schelen voor een week parkeren. De parking van de luchthavens zijn de laatste jaren dan ook enorm gegroeid in populariteit. In Rotterdam kun je in Zestienhoven Parkeren. Ook hier kan het een hoop geld schelen als je van tevoren online boekt. Het is dus echt belangrijk om er op tijd bij te zijn. 

Reizen buiten de vakanties

Indien je de mogelijkheid hebt is het zeker aan te raden om de drukste periodes te vermijden. Deze drukke periodes staan dan ook gelijk aan hogere prijzen. Vooral in de schoolvakantie in de zomer zul je dan ook de hoogste prijzen tegenkomen. Buiten de vakanties reizen zal je dan ook heel wat geld besparen. Zowel voor de vliegtickets als voor het parkeren. Ook zijn er wel eens acties te vinden waarbij je tegen korting een parkeerplaats kan reserveren. Indien je een vakantie hebt geboekt is het handig om dit in de gaten te houden. 

Externe aanbieders 

Mochten alle genoemde mogelijkheden geen optie zijn voor jou, dan is er altijd nog een andere optie. In de buurt van de vliegvelden zijn er namelijk ook genoeg parkeermogelijkheden te vinden. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van een shuttle bus om je bij de gate op het vliegveld te krijgen. Dit is namelijk een stuk verder gelegen dan de parkeerplaats van het vliegveld zelf. Er zijn ook externe parkeerdiensten te vinden die de auto verhuren in ruil voor gratis parkeren en een deel van de opbrengst. Zo maak je ook nog eens winst met het parkeren van je auto. 

Comments are disabled.