Elektrische auto’s werden 10 jaar geleden nog gezien als iets wat niks ging worden. De korte reisafstanden en het lange laden was men veel te veel. Het zou dan misschien wel een stuk duurzamer zijn, maar zelfs dat werd en wordt door vele nog in twijfel getrokken. Door de jaren heen heeft de elektrische auto een groot stuk van de automarkt tot zich genomen. Dit komt grotendeels door de genialiteit van de real-life Tony Stark, Mister Elon Musk. Deze veelbesproken persoon is de CEO en founder van tesla. Een merk wat u ongetwijfeld kent als hetgeen wat de elektrische auto groot maakte. Tesla was voor veel grote merken zoals Audi en Mercedes de stap om zelf ook deze elektrische automarkt te betreden. Nu de keus uit deze elektrische voertuigen steeds meer groeit, zijn er ook steeds meer opladers op de markt. Maar welke specifieke lader past het best bij uw auto? En wat zijn de verschillen?

Tesla roadster 2020

Voor dat we naar de laders gaan kan u hier lezen wat de specificaties zijn van een van de nieuwste modellen van Tesla die nog op de markt moet komen. De nieuwe Tesla roadster is een supercar die in 2017 gepresenteerd is. In de auto bevinden zich 3 elektrische motoren. Dit zorgt ervoor dat hij een topsnelheid van boven de 400 km per uur heeft en in 2 seconden tot de 100 gaat. Deze 4 wiel aangedreven auto sluit elke hater de mond met zijn actieradius van 1000 kilometer.

Draagbare opladers voor elke auto

De draagbare opladers zijn verdeeld in 3 verschillende types. Het is niet zo dat elke lader op elke auto past. Het is dus cruciaal om van tevoren uit te zoeken welke type oplader bij uw auto hoort. Dit kan u online doen. U kan uw eigen model opzoeken en zo te weten komen welk type oplader en welke versie daarvan het beste bij uw elektrische auto past. Een type 3 komt voor u als Nederlander niet in aanmerking. Deze type oplader komt alleen voor in Frankrijk en Italië. Deze heeft strengere veiligheidsregels op zich toegepast. Zoals een extra beschermlaag en dergelijke. De specificaties van type 2 zijn vooral voor het gebruik voor een hybride auto met een inplug functie en voor de alledaagse elektrische auto zoals de model 3 van tesla. De type 1 is de eerste draagbare oplader die op de markt kwam. Deze is dan ook bedoelt voor het gebruik bij oude voertuigen.

auto

Het verschil tussen het gebruik van een draagbare oplader en een laadpaal:

  • Een laadpaal moet je de ruimte voor hebben
  • Een draagbare oplader kan je overal mee naar toe nemen
  • Een laadpaal laadt een stuk sneller dan een draagbare oplader
  • Een laadpaal thuis zorgt voor het snel kunnen opladen in een korte tijd
  • Een laadstation langs de snelweg blijft het snelst

Comments are disabled.