Autosleutels kwijt

Ben je de sleutels van je auto kwijt? Een vervelende situatie, want het maakt dat je mogelijk niet op tijd op het werk of de sportclub verschijnt. Daar komt bij dat het herstellen van de situatie al snel fors in de papieren kan lopen. In dit artikel lees je meer over de stappen die je kunt zetten. Een goede stap kan het inschakelen van een slotenmaker in Dordrecht zijn, welke je helpt het slot zonder schade te openen. Veel slotenmakers werken tegenwoordig met een spoeddienst. Het maakt dat je ze ook laat op de avond en bijvoorbeeld in het weekend kunt benaderen voor ondersteuning bij het oplossen van een probleem met het autoslot.

Vergoeding via de verzekeraar

Het is afhankelijk van de situatie of de kosten voor het herstel van het beschadigde slot vergoed worden. Kijk de polis van je autoverzekering nog eens na, om dit te achterhalen. Bij een WA-verzekering (zonder casco) zal een dergelijke schade niet vergoed worden. Daar waar dit bij een WA-verzekering met beperkt casco of een allrisk autoverzekering wellicht anders ligt. In de polisvoorwaarden lees je er meer over. Neem waar nodig contact op met de verzekeraar, om dit na te vragen.

Nieuwe sleutel voor je auto bestellen

Vaak is het mogelijk om via de dealer een nieuwe sleutel te bestellen. Neem hierbij je kenteken- en identiteitsbewijs mee. Mocht je partner een tweede sleutel hebben, neem deze dan ook mee. Bij het bestellen van een nieuwe sleutel wordt het sluitsysteem van de auto vaak opnieuw geprogrammeerd. Dit betekent dat ook de hoofd- en reservesleutels opnieuw gekoppeld moeten worden. Het bestellen van nieuwe sleutels voor de auto kan al snel enkele dagen duren.

Let op: meld het opnieuw programmeren van het sluitsysteem van de auto altijd bij je verzekeraar.

Comments are disabled.