De toekomst van elektrische auto's en zakelijk leasen

Elektrische auto’s worden steeds populairder en dat is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor ondernemers. Het leasen van een elektrische auto kan namelijk voordelig zijn voor zakelijke doeleinden. In dit artikel bespreken we de voordelen van het zakelijk leasen van een elektrische auto en wat de toekomst mogelijk nog te bieden heeft.

De voordelen

Een van de grootste voordelen van het zakelijk leasen van een elektrische auto is de lagere bijtelling. Elektrische auto’s hebben namelijk een lager bijtellingspercentage dan auto’s met een verbrandingsmotor. Voor 2023 gelden er bijvoorbeeld twee bijtellingspercentages, van 16% en 22% voor volledig elektrische auto’s.

Elektriciteit t.o.v. benzine of diesel

Daarnaast is het rijden van een elektrische auto voordeliger in gebruik. Elektriciteit is namelijk goedkoper dan benzine of diesel en daarnaast zijn er verschillende subsidies en regelingen die het rijden van een elektrische auto nog voordeliger maken. Zo zijn er bijvoorbeeld subsidies voor het plaatsen van laadpalen en zijn er diverse gemeenten die gratis parkeren of andere voordelen aanbieden voor elektrische auto’s.

Tot slot

Tot slot is de toekomst van elektrische auto’s veelbelovend. Er wordt steeds meer geïnvesteerd in de ontwikkeling van elektrische auto’s en de technologie wordt steeds beter. Hierdoor worden elektrische auto’s steeds betaalbaarder en zijn er steeds meer modellen beschikbaar. Daarnaast wordt het netwerk van laadpalen steeds uitgebreider, waardoor het rijden van een elektrische auto steeds praktischer wordt. Het zakelijk leasen van een elektrische auto kan voordelig zijn voor ondernemers. Niet alleen is de bijtelling lager en het gebruik voordeliger, maar ook de toekomst ziet er veelbelovend uit.

Comments are disabled.