De auto wordt ook wel de heilige koe genoemd. Met een aanhangwagen is het mogelijk om je paard te vervoeren. Hoe doe je dit veilig? Er zijn zelfs mogelijkheden om het met een aanhangwagen te doen. Het is wel afhankelijk van hoe groot het paard is en welke maatregelen je treft bij de aanhangwagen. Bij grotere paarden is een paardentrailer natuurlijk beter. Het is belangrijk om je paard goed te beschermen.

Waar te starten?

Het is belangrijk om het juiste rijbewijs te hebben. Zorg voor een BE rijbewijs. Alleen dan mag je met een aanhanger of trailer gaan rijden. Tot die tijd zal je iemand moeten regelen hiervoor. Het is belangrijk voor iedere paardensportliefhebber om ook een BE rijbewijs te hebben om zo de paarden te kunnen vervoeren. Je kunt dan in het verkeer veilig je paarden vervoeren. Tijdens de rijlessen leer je manoeuvreren en hoe je zorgvuldig kunt rijden. Zo wordt je een complete chauffeur welke ook met zijn paard(en) op pad kan gaan.

Een aanhanger voor het paard?

Het is natuurlijk beter om het paard te vervoeren in een paardentrailer. Het is echter wel mogelijk. Het paard mag uiteraard niet te groot zijn. Het is belangrijk om het paard op een zo veilig mogelijke manier te vervoeren. Kies daarom voor de juiste paardenspullen. Zorg ervoor dat er voldoende bescherming voor het paard. Bereid de aanhanger zo voor dat het paard er veilig in vervoerd kan worden. Zorg voor de juiste bodembedekking en de juiste plek om de teugels vast te maken. Het paard moet zich op zijn gemak voelen en rustig blijven. Daarnaast is het ook belangrijk voor de chauffeur om rustig en vol controle de auto en aanhanger met paard over de weg te rijden.

Een paardentrailer

Een paardentrailer is natuurlijk een beter alternatief dan een aanhangwagen. Als deze voorhanden is, is het beter om hier gebruik van te maken. Het zorgt voor een optimale bescherming van het paard. Er zijn haken om de teugels aan vast te maken. Daarnaast is het ook zo dat het paard beter beschermd is tegen teveel zon of tegen regen. Het is natuurlijk goed om voor een paardentrailer te kiezen als dit mogelijk is. Het is helemaal afgestemd op het paard.

De juiste auto kopen

Wanneer je het BE rijbewijs hebt is het natuurlijk belangrijk om ook een goede auto te hebben. Een auto welke met gemak een aanhangwagen of paardentrailer kan trekken. Kijk naar het toegestane gewicht om te trekken bij de auto. Kijk er ook naar of de auto voldoende vermogen heeft om gemakkelijk de trailer te trekken. Het moet gemakkelijk zijn om in te halen en ook om soepel over de weg te gaan. Kijk natuurlijk ook naar hoe je de auto nog anders gebruikt. Het moet voldoende zitplaatsen hebben. Bij het kopen van een auto komt natuurlijk het een en ander kijken. Let naast de vereisten om een trailer te trekken ook op de technische staat en of het wel een eerlijke prijs is om te betalen.

 

Comments are disabled.