mercedes

De prijs van een voorruit vervangen is een beetje afhankelijk van uw eigen keuze. De ene voorruit is namelijk de andere niet. U kunt ervoor kiezen om een nieuwe originele voorruit te bestellen voor uw auto, maar u kunt ook een after market exemplaar in huis halen. Beide type voorruiten hebben dezelfde kwaliteit, maar ze verschillen wel enorm in aankoopprijs. Stelt u zich de vraag “wat kost een voorruit vervangen” en bent u vooral op zoek naar die ene oplossing die u de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding weet te garanderen? Lees dan snel verder!

Hoe kan een voorruit worden beschadigd?

Voordat we een antwoord kunnen geven op de vraag wat een voorruit vervangen kost gaan we even de verschillende omstandigheden belichten waarin een voorruit kan worden beschadigd. In eerste instantie kan er schade aan de voorruit van uw auto optreden ten gevolge van een ongeval. Meestal resulteert dit direct in een stevige barst of met een verbrijzelde ruit. Een sterretje hoeft op het eerste zicht nog niet zo’n groot probleem te zijn, maar wat wanneer er een flinke barst in het gezichtsveld van de bestuurder is terug te vinden? Bovendien kan een beschadigde voorruit niet alleen ontstaan door een ongeval, maar ook door vandalisme of bijvoorbeeld steenslag. Bij steenslag schade ontstaat meestal slechts een sterretje in de voorruit. In al deze gevallen kan het interessant zijn om er voor te kiezen om uw beschadigde voorruit te laten vervangen.

Wanneer is een voorruit vervangen noodzakelijk?

Een voorruit vervangen is niet altijd noodzakelijk. U hoeft zich bij bepaalde autoruitschade dan ook niet meteen af te vragen hoeveel een nieuwe voorruit u zou kosten. Neem nu bijvoorbeeld een barst in de voorruit van uw auto. Deze barst kan terug te vinden zijn recht in het gezichtsveld van de bestuurder waardoor het zicht van deze persoon op de weg wordt gehinderd, maar de autoruitschade kan ook vrij onschuldig zijn terug te vinden in één van de uithoeken van de voorruit. In dit laatste geval is het vervangen van de voorruit nog niet meteen een vereiste. U moet er wel rekening mee houden dat een barst in de voorruit snel verder uit kan lopen. Een enkele kuil in de weg en de barst kan zomaar in één klap wel in het gezichtsveld van de bestuurder komen met alle vervelende gevolgen van dien.

Is de barst nu al in het gezichtsveld van de bestuurder gelegen? Dan is de voorruit laten vervangen voordat u naar de apk controle gaat essentieel. Alleen op deze manier kunt u voorkomen dat uw auto wordt afgekeurd. Een barst in de voorruit in het gezichtsveld kan er namelijk zomaar voor zorgen dat de bestuurder wordt verblind door de koplampen van de tegenliggers. Het gevolg is dat niet alleen de veiligheid van de inzittenden van het voertuig in het gedrang wordt gebracht, maar ook die van de andere weggebruikers. Het spreekt voor zich dat dit altijd een afkeuring voor de apk als gevolg zal hebben.

De aantrekkelijke prijs van een aftermarket voorruit

Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor het laten vervangen van een voorruit is het noodzakelijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zoals reeds aangegeven is het op dit vlak altijd het interessantst om te kiezen voor een after market voorruit. Een dergelijke voorruit is immers niet voorzien van een merklogo waardoor deze vrij kan worden verkocht en beschikt over precies dezelfde kwaliteit in vergelijking met een originele voorruit. Zowel originele als after market autoruiten worden immers in dezelfde fabriek geproduceerd en maken deel uit van dezelfde productielijn. Dit zorgt er in combinatie met de zeer aantrekkelijke prijs voor dat een after market voorruit altijd het interessantst is.

Is een voorruit vervangen op locatie mogelijk?

In bepaalde gevallen is het niet meer mogelijk om nog met de auto te rijden. Dit is zeker het geval wanneer de voorruit volledig is verbrijzeld, maar zelfs een enkele flinke barst kan dit levensgevaarlijk maken. Wanneer u in een dergelijke situatie zit zal het u goed doen om te weten dat een voorruit ook bij u op locatie kan worden vervangen. U hoeft dus niet langer met de beschadigde voorruit te rijden en kunt met al het gemak de autoruitschade aan huis laten repareren. 

Comments are disabled.