Ondanks dat het aanschaffen van een auto een investering is die je kwijt bent. Is het voor veel Nederlanders naast het kopen van een huis (Wat wel een goede investering is) de 2e belangrijkste aankoop. Omdat de autowereld een dynamieke wereld is waarin veel gebeurd. Hebben we 5 tips voor het kopen van een auto opgesteld.

1. Om maar meteen met de eerste te beginnen en het verschil tussen en een auto kopen en of leasen aan te duiden. Wil ik je aanraden om te kijken of het leasen van een auto die je in gedachten hebt niet voordeliger uitpakt. Vooral bij een Private lease kan dit heel goed zijn. Er zijn vele voorbeeld berekeningen te vinden op het internet waaruit blijkt het leasen van een auto goedkoper uitpakt dan kopen. Dat komt omdat er bij een zogenoemde Private lease, alles in zit. Je betaald een maandelijks bedrag en krijgt daarvoor de verzekering, wegenbelasting, winterbanden, onderhoud, reparaties en evt vervangend vervoer. Deze kosten heb je ook wanneer je een auto koopt, alleen dan kunnen ze fluctueren. Waardoor het kopen van een auto duurder uitvalt.

2. Als je dan hebt gekozen voor een lease auto middels een private lease of elke andere vorm van leasen. Zoals een zakelijke lease, financial lease of operationale lease. Dit zijn leasevormen die worden gebruikt door bedrijven en en ondernemers. Zorg dan, dat je eerst gaat vergelijken. De prijs van een auto is nog veranderlijker dan het weer en kan het lonen door eerst goed te kijken waar de lease auto naar keuze wordt aangeboden en tegen welke prijs.

3. Kijk uit met extra opties. Of je nou voor leasen of kopen van een nieuwe auto gaat. De kosten lopen al erg snel op wanneer je de extra opties gaat selecteren. Laten we eerlijk zijn. De meeste auto’s zijn in hun standaard uitvoering erg saai en kaal. Wanneer je een auto selecteer bij een van de leasemaatschappijen en of autodealers. Dan ga je vervolgens de opties selecteren. Zo moet er natuurlijk ene keuze gemaakt worden in de kleur, de velgen, het interieur en alle overige opties zoals navigatie, een audio installatie, een panorama dak, stuurverwarming en ga maar door. Deze opties zorgen dat de prijs snel oploopt. Ga dus na wat je echt nodig hebt en wel of niet wilt. En laat je niet misleiden door de positieve verkoop praatjes van een autoverkoper.

4. Onderhandel over de prijs. Er wordt altijd over een inruil auto gesproken. Echter laten we eerlijk zijn. Je krijgt bij een autodealer altijd minder voor je oude auto terug dan wanneer je deze zelf verkoopt op bijvoorbeeld een automarktplaats. Daarnaast krijg je meer korting op de nieuwe auto wanneer je gene auto inruilt. Verkoop dus zelf je oude auto en ga voor de max haalbare korting. Tast dit af. Kijk hoever je kunt gaan. Dealers willen graag auto’s verkopen zeker nu de auto verkoop al een paar jaar tegenvalt.

5. Deze laatste tips is voor wanneer je een occasion koopt. Tegenwoordig kun je ook eenvoudig een occasion leasen. Dus dat geld ook hiervoor, hoewel een occasion lease of een ex-lease auto kopen in de meeste gevallen voordeliger en veiliger is kun je met je nieuwe tweedehandse lease auto de ANWB langs voor een uitgebreide aankoopkeuring. Bij deze keuring gaan de auto experts van de ANWB je auto grondig inspecteren en maken hier een erg uitgebreid rapport van op. Dit kost € 161,70 maar geeft je wel een goed overzicht van wat er eventueel mankeert aan de auto en of de verkoper van de auto wel eerlijk is geweest. Mocht dit laatste iet het geval zijn, dan kun je dit gebruiken als onderhandeling. Je hebt bij het kopen van een auto namelijk ook het herroepingsrecht en kun je binnen deze tijd de auto gewoon terug brengen om wat voor reden dan ook. Zeker wanneer er iets niet in de haak is of niet klopt met wat de dealer of verkoper je heeft verteld.

Comments are disabled.