campers

Een camper kopen is een grote stap en doe je niet zomaar. Waarschijnlijk heb je er lang over nagedacht, lang voor gespaard en is het onderdeel van een droom. Het is dan ook goed om je goed voor te bereiden op deze koop, zeker als je voor een tweedehandse camper kiest en van een particulier koopt. In dit artikel vertel ik je waar je dan op moet letten zodat je de juiste keuzes maakt. 

Neem altijd iemand mee als je gaat kijken

Heb jij een prachtige tweedehands Chausson camper of een camper van een ander merk op internet gezien en kun je niet wachten om te gaan kijken? Maar is er niemand die met je mee kan gaan? Doe dan toch even rustig aan. Het is namelijk erg belangrijk om iemand mee te nemen als je gaat kijken bij een camper. Niet alleen voor de veiligheid (je weet immers nooit waar je terecht komt), maar ook voor de objectieve blik. Als jij zelf al helemaal enthousiast bent, dan laat je je waarschijnlijk sneller verleiden tot aankoop. Wanneer je iemand meeneemt met een objectieve blik (en het liefst wat kennis van zaken), dan kan diegene jou indien nodig behoeden voor een fout. 

Check of alles in orde is

Wanneer je gaat kijken bij de camper is het ook belangrijk om alles te checken. Iemand kan op internet een leuk verhaaltje over de camper hebben geschreven, maar dat wil nog niet meteen zeggen dat alles helemaal goed is. Zorg daarom altijd dat je de hele camper goed bekijkt en dat je ook de onderhoudshistorie navraagt. Maak daarnaast ook altijd even een proefrit (in overleg met de verkoper natuurlijk). Hierdoor kun je echt even voelen hoe de camper rijdt. 

Gebruik je verstand

Als laatste wil ik je meegeven dat je te allen tijde je gezonde verstand moet gebruiken. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat het waarschijnlijk ook. Laat je zeker niet opjagen door de druk die de verkopende partij op je uit kan voeren door te zeggen dat hij nog meer gegadigden heeft. Deze persoon wilt ook gewoon zijn camper verkopen. Wanneer alles in orde is, dan kun je de camper natuurlijk met een gerust hart kopen. Is er iets wat niet goed voelt of waar je problemen in ziet, doe dan even rustig aan.

Comments are disabled.