Leasen is een constructie waarbij je beschikt over een auto, tegen een vast bedrag per maand. Leasen stelt mensen in staat om een nieuwe auto te rijden, terwijl ze niet in een keer een groot bedrag neer te hoeven leggen. Maar wist je dat je veel meer kan leasen dan alleen een auto?

Waarom is leasen populair?

Leasen heeft binnen het zakelijke segment een grote populariteit verkregen, omdat het ondernemers in staat stelt om te beschikken over nieuwe auto’s, zonder dat ze hiervoor een gat in hun bedrijfskapitaal hoeven te slaan. Leasen is ideaal voor werkgevers en werknemers die lange afstanden moeten reizen, omdat het de kosten binnen de perken houdt en je verzekerd bent van goed materiaal. Op die manier hebben bedrijven geen last van een grote aanschaf en kunnen ze het geld dat ze hiermee in hun zak houden ook gebruiken om elders te investeren. 

Nieuw of gebruikt?

Veel leasecontracten hebben het gebruik van een hagelnieuwe auto opgenomen, maar leasen hoeft niet per se te gaan om een nieuw model. Wie ervoor kiest om een gebruikte auto te nemen, heeft ook heel veel mogelijkheden. Immers; gebruikte auto’s kunnen zeker nog wel de nodige jaren mee en wie goed zoekt, kan een prima auto vinden zonder dat dit enorm in de papieren gaat lopen. Natuurlijk, je hebt niet alle moderne snufjes en de kans dat je even langs de garage moet om wat kleine dingen te laten repareren is wat groter, maar vergeet niet dat het onderhoud ook gewoon is opgenomen in leasecontracten, dus wat het ook wordt, je loopt niet tegen vervelende verrassingen aan. Wie kiest voor nieuw heeft natuurlijk wel een iets luxer model, met wat meer moderne opties, maar wie gewoon wat minder wil betalen, heeft met een gebruikte auto zeker een prima model in huis.

Meer dan auto’s alleen

Leasen behelst echter meer dan alleen het gebruik van auto’s. Er zijn namelijk ook flink wat bedrijven die besluiten om bepaalde materialen te leasen. En welke materialen je leaset, maakt dan eigenlijk niet uit. Een heftruck leasen omdat de directe aanschaf net even een stapje te ver is? Geen enkel probleem. Ben je een sportschoolhouder en heb je niet de financiële middelen om in een keer een grote hoeveelheid toestellen in huis te halen? Leasen maakt het een stuk makkelijker. Ook bouwbedrijven kunnen prima hun materiaal leasen; een grote kraan of ander materiaal waarmee hun werk makkelijker wordt is via een goed leasecontract snel geregeld. En de reden waarom dit aan populariteit wint, is dezelfde als bij het gebruik van auto’s; je beschikt per direct over goed materiaal, terwijl je er niet gelijk een groot bedrag voor hoeft neer te leggen.

Wil je dus liever je bedrijfskapitaal bewaren voor een andersoortige investering, of heb je simpelweg niet de middelen om in een keer een grote investering te doen, dan is het leasen van auto’s, maar ook bedrijfsmateriaal, een uitstekende mogelijkheid. Het ontzorgt en zorgt ervoor dat je snel verder kan met je werkzaamheden.

Comments are disabled.