lease auto

Ben je van plan om binnenkort een auto te regelen door middel van financial lease? Dan is het natuurlijk wel handig om van tevoren meer te weten te komen over deze specifieke lease optie. Je kunt namelijk uit verschillende leasecontracten kiezen, waardoor er zeker een contractfilm tussen zit die bij je past. Financial lease is in ieder geval vooral interessant voor ondernemers en zzp’ers. Je kunt namelijk redelijk makkelijk een mooie bedrijfsauto leasen. Op deze pagina lees je welke voordelen je bij financial lease kunt verwachten en op welke manier jij je vaste leasebedrag per maand kunt berekenen.

Welke voordelen zitten er aan financial lease?

Wat is financial lease? Wanneer je voor financial lease kiest, kies je eigenlijk voor een door de leasemaatschappij gefinancierde zakelijke auto. Wanneer je voor deze leasevorm kiest, zitten daar een aantal financiële voordelen aan vast. Wat dacht je bijvoorbeeld van investeringsaftrek? Dit komt doordat je ervoor kunt kiezen om de zakelijke auto op je zakelijke balans weer te geven. Verder is er los van de leasewagen geen onderpand van je nodig, aangezien de leaseauto zelf al het onderpand binnen het leasecontract is. Financial lease maakt van jou de economische eigenaar van een zakelijke auto.

De auto wordt als een investering in je bedrijf gezien. Hierdoor hoef je de auto niet in één keer te betalen, maar spreek je een vast maandbedrag met de leasemaatschappij af. Het voordeel hiervan is dus dat je niet in één keer veel geld aan de auto kwijt bent. Je kunt het geld dat je overhoudt in je onderneming investeren. Verder heb je wel gewoon een representatieve auto die je kunt gebruiken om naar klantafspraken te rijden.

Op welke manier kun je erachter komen wat je maandelijks aan financial lease gaat betalen?

Wil je van tevoren alvast weten welke bedragen je maandelijks voor financial lease neertelt? Dan kun je de financial lease calculator inzetten. Financial lease wordt ook wel zakelijk leasen genoemd. Om dit te kunnen doen, dien je maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij te betalen. De hoogte van dit maandelijkse bedrag hangt af van het type auto en de looptijd van het leasecontract. Het mooie is dat je nooit extra kosten betaald naast het maandelijkse leasebedrag dat je overmaakt. Je kunt er ook voor kiezen om in het begin van de financial lease meer te betalen, waarna het maandbedrag steeds lager uitkomt.

Comments are disabled.