Belangrijkste situaties waarin je een professionele slotenmaker nodig hebt

Wanneer je aan de dienstverlening van een slotenmaker in Utrecht of bijvoorbeeld Amsterdam denkt, zal je al snel denken aan de hulp die deze je biedt bij een buitensluiting uit je woning. Of denk aan de hulp van een slotenmaker bij het verbeteren van de inbraakbeveiliging in huis. Wist je echter dat veel slotenmakers ook hulp bieden bij problemen met je nieuwe auto? Ook bij een auto kan zich immers een buitensluiting voordoen. Mogelijk ben je de autosleutel ergens verloren, of is de sleutel gebroken doordat je hier teveel kracht op hebt gezet. In de winter kan er sprake zijn van een bevroren slot. In dit artikel lees je meer over de hulp die een slotenmaker jou biedt bij problemen met je autoslot. 

Buitensluiting uit je auto door problemen met je slot 

Reeds werden enkele voorbeelden gegeven van situaties, waarin zich een buitensluiting uit je auto voordoet. In het geval van een bevroren slot in de wintermaanden zou je de situatie zelf op kunnen lossen met een ontdooispray voor de auto. Bij een afgebroken sleutel of het verlies hiervan is dat lastiger. Een slotenmaker kan je helpen het slot van de auto te openen, zodat je de waardevolle spullen hier uit kunt halen. Laat een volgende dag een sleutel bijmaken, of kies voor het opnieuw programmeren van het sluitsysteem van de auto. Dat laatste wordt aangeraden bij diefstal van je sleutel. Je wilt voorkomen dat kwaadwillige personen in de auto kunnen komen, als zij je auto weten te vinden. 

Advies over het onderhoud aan autosloten 

Niet alleen helpt een slotenmaker je problemen met het autoslot te verhelpen. Ook kan deze advies geven over het voorkomen van dergelijke situaties. Zo wordt het sterk aangeraden om het autoslot periodiek te onderhouden. Dit doe je door het slotgat schoon te borstelen met een oude tandenborstel en het slot van voldoende olie te voorzien. Het helpt corrosie tegen te gaan, evenals dat de kans op een bevroren slot afneemt. 

Advies over het voorkomen van een inbraak in de auto 

Advies geven slotenmakers ook over het voorkomen van een inbraak in je auto. Zet de auto bijvoorbeeld altijd op een verlichte parkeerplaats en hang een beveiligingscamera op aan de gevel. Het vergroot de pakkans aanzienlijk en verkleint daarmee het risico op een diefstal van het voertuig; autodieven zullen naar een makkelijker doelwit in de wijk zoeken. 

Comments are disabled.