auto slopen

Ben je op zoek naar een autosloperij? Dan sta je voor een hoop keuzes. In de omgeving is er namelijk altijd wel eentje te vinden die jouw auto op een goede manier overneemt. Alleen is het lang niet altijd duidelijk hoe je in contact komt met een sloperij en wat de werkzaamheden hiervan zijn. Voordat je een afspraak maakt bij een specialist als Van Gils Automotive moet je wel alle achtergrondinformatie hebben. Door onderstaande informatie door te lezen weet je precies wat de sloperij allemaal voor jou kan doen en hoe je contact krijgt. 

De autosloperij voor jouw oude auto 

Een autosloperij is een bedrijf waar je jouw opgebruikte auto naartoe kunt brengen. In sommige gevallen kan dit bedrijf ook kapotte machines en boten aannemen. Tevens heeft de sloperij de mogelijkheid om auto-onderdelen te verkopen, doordat veel onderdelen nog goed zijn voor een tweede ronde. Je kunt hier dus voor veel verschillende zaken terecht en ervoor zorgen dat jouw auto nog wat geld oplevert. Alleen kan lang niet iedere auto hier naartoe gebracht worden. Er zitten namelijk wel wat regels aan verbonden. Het is goed om daarom eerst te bekijken of jouw auto hier wel terecht kan. 

De auto heeft geen duidelijke functie meer voor jou 

Je kunt alleen bij een autosloperij terecht als deze niet rendabel genoeg is om gerepareerd te worden door de schade. Vanaf dat moment verandert jouw auto een sloopauto. Ook moet er geen andere koper meer zijn die jouw auto over wilt kopen voor een schappelijke prijs. De auto heeft vanaf dat moment geen duidelijke functie meer. Een sloperij neemt jouw auto vanaf dat moment voor een bepaald bedrag over en kan de onderdelen eruit halen die nog gebruikt kunnen worden. Hierdoor verdient het bedrijf er nog iets aan terug. 

De verwijderingsbijdrage voor accu’s en auto’s betalen 

Er wordt altijd een verwijderingsbijdrage betaald. De autosloperij levert deze bijdrage aan de ARN, waarna de verwijderingspremies worden betaald. De hoogte van de uitkering kan echter wel aanzienlijk verschillen. Dit heeft namelijk te maken met het gewicht van de auto-onderdelen te maken. Het geldt alleen op personenauto’s en bestelwagens. De auto’s die ouder zijn dan 25 jaar worden als cultureel erfgoed beschouwd. Er hoeft dan geen verwijderingsbijdrage betaald te worden. Ook over accu’s moet een verwijderingsbijdrage betaald worden. Je moet je dus goed inlezen wanneer je jouw auto in gaat leveren.  

Jouw auto eenvoudig inruilen of onderdelen aanschaffen 

Een autosloperij kan dus veel voor jou betekenen. Je blijft nooit met een auto achter waar je niets meer mee kunt, maar kunt er ook nog iets aan terugverdienen. Je wordt immers betaald als je jouw auto aflevert bij de sloperij. Doordat het bedrijf enkele onderdelen nog zou kunnen verkopen kun je ervoor zorgen dat je zelfs zonder koper een leuk bedrag overhoudt. Jouw auto zal daarom nooit voor de deur blijven staan. Ook kun je zelf weer nieuwe auto-onderdelen aanschaffen als er iets kapot is aan het voertuig dat voor de deur staat.

Meer weten over de mogelijkheden? Ga naar www.vangilsautomotive.nl.

Comments are disabled.