voordeur

Is je voordeur aan vervanging toe en vraag je je af of een voordeur van aluminium een goede keuze is? Lees dan vooral door. In dit blog artikel gaan we antwoord geven op die vraag.

Wanneer is een voordeur van aluminium een goede keuze?

Als je een onderhoudsvrije voordeur wilt is een aluminium voordeur een uitstekende keuze. Maar er is natuurlijk meer wat een voordeur van aluminium interessant maakt.

En dat is bijvoorbeeld dat het deurblad niet krom trekt en goed geïsoleerd is. Met een buitendeur van aluminium heb je dus minder last van tocht en kou in de winter. En dat is zeker gezien de hoge gasprijzen ideaal.

Verder is dit type voordeur erg stijlvol en zijn er diverse opties qua ramen en deurbeslag zodat je de deur geheel naar wens kunt stijlen.

Wanneer is een voordeur van aluminium geen goede keuze?
Als je een beperkt budget hebt of als je het belangrijk vindt om de kleur van de voordeur aan te kunnen passen.

Een voordeur van hout kun je bijvoorbeeld schuren en in een nieuwe kleur afwerken zodat hij bij de gewenste stijl past. Verder zijn er eigenlijk geen gevallen waarin een voordeur van aluminium geen goede keuze zou zijn.

Wat kost een aluminium voordeur?

Je kunt rekening houden met een vanafprijs van ongeveer € 3.000,-. Nu lijkt dat op het eerste gezicht een hoop geld als je het met de kosten voor een houten voordeur vergelijkt. En ja dat is ook zo, maar bedenk wel dat een aluminium voordeur onderhoudsvrij is.

Je hoeft dus niet eens in de paar jaar de deur opnieuw te schilderen. Zeker als je het schilderwerk uitbesteed lopen de kosten al snel op en verdien je de aluminium deur al snel terug.

Garagedeuren en voordeuren

We willen je nog even attenderen op het feit dat er mogelijkheden zijn om de garagedeur en de voordeur van aluminium op elkaar af te stemmen. Zo heeft het merk Hörmann een lijn garagedeuren en voordeuren in hun assortiment die op elkaar zijn afgestemd.

Zo ontstaat er een mooi geheel dat de uitstraling van je woning ten goede komt. Het is dus zeker de moeite waard om het aanbod Hörmann deuren te bekijken.

Comments are disabled.