tachograaf uitlezen

Als eigenaar van een vrachtwagen dan ben jij je bewust van het belang van het bijhouden van de tachograafgegevens. Een tachograaf uitlezen houdt namelijk alle rij- en rusttijden bij van de bestuurder, waardoor je zeker weet dat er zich aan de wet- en regelgeving wordt gehouden. Maar het is niet altijd even makkelijk om deze gegevens bij te houden en te rapporteren. In deze blog, zullen we je een aantal tips geven over hoe je efficiënt tachograafgegevens kan beheren en rapporteren.

1. Investeer in automatische tachograaf systemen.

Het klassieke tachograaf systeem wordt vaak nog handmatig ingevuld. Maar wist je dat deze tachograaf systemen tegenwoordig ook automatisch kunnen werken? Dit is in de vorm van een geautomatiseerd tachograaf systeem. Hierdoor kan elke chauffeur zonder zorgen de tachograafgegevens opslaan en automatisch rapporteren. Zo verhoogt dit de efficiëntie van uw tachograaf beheer en -rapportage.

2. Gebruik de juiste software

Er zijn tal van software op de markt die je kan helpen bij het beheren en rapporteren van tachograafgegevens. Het is daarom essentieel om de juiste software te kiezen die bij jouw bedrijf past. Software die niet simpel en intuïtief is, zal mogelijk nog meer verwarring opleveren en tot fouten leiden. Kies software die past bij je behoeften en die het mogelijk maakt om snel en eenvoudig tachograafgegevens te beheren.

3. Train je chauffeurs

Je chauffeurs zijn jouw eerste lijn als het gaat om correcte tachograafgegevens. Het is dus erg belangrijk dat je ze goed traint. Breng je chauffeurs elk op de hoogte van de juiste procedures en ontwikkel een systeem waarin de juiste toepasselijke regels en richtlijnen worden benadrukt. Ook is het aanbevolen om ze te trainen in de nieuwste software die je gaat gebruiken.

4. Controleer de gegevens regelmatig

Naast het trainen van je chauffeurs, is het ook belangrijk dat je regelmatig de gegevens controleert op juistheid en fouten handmatig aanpast. Dit kan een tijdsintensieve taak zijn, maar het zorgt er wel voor dat de gegevens juist zijn en je niet in de problemen komt, wat indruk zou kunnen maken op de verkeers instanties. Doe dit regelmatig en laat niet alles opstapelen en problematisch worden.

5. Voorkom boetes

Als je tachograafgegevens verkeerd worden beheerd of gerapporteerd, kun je te maken krijgen met aanzienlijke boetes en kosten. Dit kan uw efficiënte en winstgevendheid schaden, en het voelt frustrerend om fouten te vinden en te herstellen. Om deze te vermijden, is het raadzaam om regelmatige audits uit te voeren op je eigen systeem, zonder af te wachten op de controle van de overheid.

Conclusie

Tachograafgegevens zijn essentieel om je bedrijfsvoering te verbeteren en te optimaliseren. Met de juiste software, training en beheerschema, zorg je ervoor dat je gegevens altijd op orde zijn en klaar zijn voor het rapporteren. Geautomatiseerde tachograafsystemen zijn zeer aanbevolen omdat dit de werklast vermindert en je tijdwinst oplevert. Hopelijk hebben deze tips je geholpen om efficiënt tachograafgegevens te beheren en te rapporteren.

 

Bron: https://fleetgo.nl/

Comments are disabled.