Het eeuwige dilemma

De vraag of het beter is om een auto te kopen of te leasen is een vraag die door velen mensen hun hoofd spookt. Het is natuurlijk geen makkelijke keuze, want het gaat om een relatief grote investering. Zeker als je een bedrijfswagen nodig hebt is de keuze voor een bedrijfswagen leasen of kopen niet gemakkelijk. Dit is namelijk een extra iets naast je huidige auto. Om ervoor te zorgen dat je niet langere tijd na hoeft te denken over deze keuze, zal dit artikel je helpen bij het maken van je keuze door enkele belangrijke factoren af te wegen.

Wat is er financieel mogelijk?

Ten eerste is het belangrijk dat je kijkt naar het geld dat je er daadwerkelijk aan uit kan geven. Beschik je wel over het geld om een nieuwe auto te kopen? Dit is namelijk niet alleen belangrijk om over na te denken, maar kan de keuze ook al snel voor je maken. Zodra er namelijk geen geld is om een auto te kopen, is leasen al snel de enige optie. Houd er dan wel rekening mee dat leasen misschien ook een te grote aanslag kan zijn op je portemonnee. Hierbij kan een occasion leasen altijd nog een goede optie bieden, want dit is vaak een stuk goedkoper.

Vaste kosten

Zodra je een auto koopt, heb je te maken met vaste kosten die naast de koopprijs van de auto in rekening worden gebracht. Denk hierbij aan de verzekering, de motorrijtuigenbelasting en eventuele overige kosten. Zodra je kiest voor het leasen van een auto, zullen deze extra vaste kosten al bij de maandelijkse prijs inzitten. Hierdoor bespaar je dus indirect geld en wordt je ook ontlast doordat het voor je wordt geregeld.

Je eigen auto

Het fijne aan een auto kopen is dat het echt van jou is. Je hoeft naast de vaste kosten geen geld er meer aan uit te geven en kan met de auto doen wat je wilt. Je bent het bedrijf waar je de auto hebt gekocht namelijk niks meer verschuldigd. Dit gevoel van vrijheid zorgt ervoor dat vele mensen toch liever kiezen voor het kopen van een auto dan het leasen ervan.

Comments are disabled.