Heb je pas een nieuwe auto gekocht? Gefeliciteerd! Je zal merken dat je heel veel vrijheid hebt. Het is leuk om met je vrienden een toffe citytrip te maken. In dit artikel staan leuke uitgaanssteden in Europa, zodat jij een onvergetelijke vakantie beleeft!

1.      Berlijn

Berlijn is dé technostad van Europa. Het is zeker leuk om daar naartoe te reizen. In Duitsland heb je in bepaalde gebieden de autobahn, waarbij je zo hard mag rijden als je zelf wilt. Pas wel op als je lachgas gebruikt. De Berlijnse bewaking is streng op helium. De stad is behoorlijk divers. Er zijn dan ook een hoop kunstenaars. Je vind hier een hoop alternatieve feestjes. Het leuke aan Berlijn is dat je een hoop originele uitgaansplekken hebt. Zo is er een openluchtbar bij een rivier en kan je uitgaan in een donkere loods. Je bent hier op je plek als je van techno houdt!

2.      Hvar in Kroatië

Wil je echt het avontuur aangaan? Kies dan voor Kroatië. Je hebt hier ontzettend veel eilanden, waaronder Hvar. In de nachtclubs wordt er de hele nacht doorgefeest. De stranden zijn hier prachtig. Je hebt uitzicht over de Adriatische zee!

Ook Porec is leuk. In de zomer vind je hier open air parties en house- en technofeesten. Het is lekker goedkoop. Zo kost hier een biertje slechts twee euro. Dat is wel anders dan Ibiza of Miami!

3.      Praag, Tsjechië

Praag moet je eens in het leven hebben gezien. In Praag heb je zoveel mooie bezienswaardigheden, zoals de karelsbrug en Karlovy Lazny, de grootste club van Centraal Europa. In Praag is de elektronische muziek populair. Er zijn voldoende discotheken te vinden die doorgaan tot de zon weer opkomt.

4.      Ischgl, Oostenrijk

Wil je met je vrienden op wintersport? Ischgl is een leuke plek om te wintersporten. Je kan hier lekker los gaan door helium in te slaan en sterke drank uit Oostenrijk te drinken. In Oostenrijk drinken de jongeren Williamsbirne, wat een fruitig drankje is wat naar peer smaakt en heb je natuurlijk de klassieke glühwein. Het is hier wel vrij prijzig. Voor een drankje betaal je tussen de vijf en tien euro. Leuke plekjes om uit te gaan is bijvoorbeeld de Posthöndl. Het is een leuke internationale discotheek!

5.      Boedapest, Hongarije

Boedapest is een prachtige hoofdstad. Zo is het parlementshuis een aanrader om te bezoeken! De ontwerper raakte geïnspireerd van het Britse House of Parliament en dat zie je zeker terug. Het is hier lekker ontspannen in de Ottomaanse badhuizen, waar menig feestje wordt gehouden. Hou je van karaoke? In Morrison’s Opera Budapest kan je samen met de andere toeristen je lol op.

6.      Frankfurt, Duitsland

Zoek je het dichter bij huis? Frankfurt is minder saai dan je denkt. Wellicht denk je in eerste instantie aan de vele hoge financiële kantoren, maar de stad heeft ook een aantal leuke clubs waar je naar tech house luistert. In Duitsland doen ze er soms wel moeilijk over als je sneakers draagt. Dan word je namelijk geweigerd. Leuke clubs zijn Robert Johnson en U60311.

Comments are disabled.