De wereld is zo mooi, als je het maar zien wilt. Heb je nog geen plannen voor je nieuwe trip? In dit artikel word je geïnspireerd tot het maken van mooie roadtrips. Of je nou een zonne-aanbidder bent of natuur prefereert; er valt met de auto zoveel te beleven in Europa!

1.      The Wild Atlantic Way!

Deze roadtrip is de langste en een van de mooiste als je een natuurliefhebber bent. Je bent maar liefst 3000 kilometer zoet. Het is slim om deze toch in het voorjaar te doen, want de (relatief) beste temperaturen heb je in het voorjaar. Veel wegen zijn ook smal, waarbij er telkens maar een auto doorheen kan. Let goed op, want in Ierland rijden ze links! Een van de hoogtepunten zijn de cliffen van Moher. Dit is UNESCO-waardig! De cliffen zijn zo gigantisch groot. Let wel goed op waar je loopt, want jaarlijks vallen er doden doordat idioten een selfie willen maken op het randje van de afgrond. Blijf dus binnen de paden.

2.      Madeira

Madeira is ook zeker aan te raden. Ondanks dat er veel senioren zijn op de eilandengroep is de natuur hier ook prachtig. Kies wel een auto met een goede motor. De bergen daar zijn ontzettend stijl. Madeira is ook leuk om te wandelen. Je kan zelf het niveau bepalen. De borden staan gelukkig goed aangegeven. Madeira heeft het grootste laurierbos van de wereld. ‘Madeira’ betekent namelijk niet voor niets ‘hout’. Op het eiland vind je voldoende groen, voornamelijk in het noorden van het land. Heb je een lange roadtrip erop zitten? Neem dan een duik, want er is voldoende warm water. Op het bloemeneiland vind je voldoende camping om je tent te plaatsen.

3.      Zweden

Zweden is ontzettend groot en dunbevolkt. Als je geen stress wilt ervaren en de rust op wilt zoeken is deze roadtrip een aanrader. Je begint in Malmö en je eindigt in Falsterbo. Alleen al de rit naar Malmö toe is de moeite waard. Je rijdt namelijk door de Sontbrug Zweden binnen. Tijdens de roadtrip kom je het Malmöhus kasteel tegen. Wil je naast het kamperen in je tent ook uitgaan? In Malmö vind je voldoende barretjes en restaurants. Als je van voetbal houdt vind je het misschien leuk om de roots van Zlatan Ibrahimovic te achterhalen, want hij komt hier vandaan!

4.      Roadtrip Noorwegen

We blijven nog even in Scadinavië: het is echt adembenemend om je tent op te zetten in Noorwegen. Rij met je auto door de Noorse Fjorden. Aan te raden is om te rijden vanuit Bergen naar het noorden richting Trondheim. Je komt watervallen en genoeg bergen tegen. De Geirangerfjord wordt ook wel de mooiste fjord van de wereld genoemd. Een must see!

5.      Roadtrip Toscane

Tot slot la dolce vita. In Toscane vind je landschappen met heuvels, wijngaarden en mooie steden als Florence. Wist je dat Toscane in de herfst mooi is? Dan vermijd je ook de toeristen. Bovendien ben je goedkoper uit. De wachtrijen voor trekpleisters als Duomo zullen een stuk korter zijn.

Hopelijk vind je hier voldoende inspiratie uit. Veel plezier!

Comments are disabled.