occasion lease

Overweeg je, zoals veel ondernemers, een gebruikte auto te leasen in plaats van een nieuwe auto?

Als ondernemer, om je bedrijf te runnen of om je klanten en partnerships te ontmoeten, heb je ook een auto van de zaak nodig, maar een nieuw voertuig is soms een grote kostenpost en een aanslag op de liquiditeit. Om het overzichtelijk te maken kun je een gebruikte auto kopen door het afsluiten van een occasion lease. Je betaalt een vast bedrag per maand hierdoor wordt het voor jou als ondernemer overzichtelijk wat je uitgaven zijn en hoef je niet in één keer een groot bedrag te betalen.

Je wordt de economische eigenaar van het voertuig doordat je een gebruikte auto financieel least. Dit zorgt ervoor dat de auto op de balans komt te staan en na de betaling van de laatste termijn wordt je automatisch eigenaar van de auto en kan je hem rechtmatig en zonder overleg met de bank verkopen of inruilen.

Lage maandtermijn met occasion lease

Wanneer je een gebruikte auto wilt gaan leasen heeft dit veel voordelen. Zo kan je zelf de maandtermijn bepalen. Wanneer je over een langere looptijd gaat leasen, zal je maandtermijn lager worden. Tevens is het mogelijk om de maandtermijn van je gebruikte lease auto te verlagen door een slottermijn in te bouwen. Dit bedrag is een reële restwaarden en blijft openstaan tot het einde van de looptijd. Je lost dit bedrag niet af waardoor het maandtermijn laag blijft. Aan het einde van de looptijd kan je het bedrag in een keer betalen of je ruilt de auto in en je betaalt met de inruilprijs de slottermijn. Vaak is de inruilprijs hoger en houdt u nog een bedrag over om bij uw volgende auto te leggen.

De Fiscale voordelen van occasion Lease

Als economisch eigenaar van de auto kan je gebruik maken van verschillende fiscale voordelen. Zo kan je bij het zakelijk leasen van een gebruikte auto de BTW terugvorderen en wanneer je een gebruikte auto hebt gekocht door het afsluiten van een financial lease, de rente die in de maandtermijn zit fiscaal verrekenen. Ook de afschrijvingskosten van de auto zijn fiscaal te verrekenen.

Meer weten over de voordelen van Occasion lease? Dan kun je onder andere terecht op Neerlandlease.nl Via deze website kun je in contact komen met specialisten op het gebied van financial, occasion en private lease.

Comments are disabled.