De Volkswagen Crafter is de grootste bestelwagen uit de Volkswagenstal. Een multifunctionele bus met oneindig veel mogelijkheden. De eerste versie van dit model dateert uit 2006. Sindsdien kent de Crafter een grote stijging in de verkoop. Waar komt deze stijging vandaan en wat maakt de Crafter zo geweldig?

Comfort

De Volkswagen Crafter kent zeker zijn comfort. De nieuwste modellen van de Crafter zijn zelfs voorzien van ErgoComfort stoelen. Deze stoelen zijn zeer eenvoudig te verstellen naar de gewenste hoogte. Daarnaast beschikt de stoel over een massagestand, waarmee de bestuurder met gemak honderden kilometers kan afleggen.

Ruimte

De Volkswagen Crafter is ook geweldig door de grote afmetingen van het voertuig. Met zijn lengte van zes meter en een hoogte van ruim tweeëneenhalve meter kan er veel vervoerd worden. Ideaal voor klusjesmannen, postbodes, verhuizers en mensen die gewoon grote dingen willen vervoeren.

Samenwerking

De Volkswagen Crafter is tot stand gekomen door een samenwerking met Mercedes Benz. In de essentie lijkt de Crafter ook veel op de Mercedes Sprinter. Waar de Sprinter zijn strepen al heeft verdient is de Crafter hard bezig dat ook te doen.

ACC

Een groot voordeel waar de Crafter over beschikt is het hebben van vele veiligheids- en assistentiesystemen. Mede door deze technieken is de Crafter al een keer uitgeroepen tot International Van-of-the-Year. Een van deze systemen is de adaptive cruise control. Hiermee houdt de auto zelf afstand tot de voorganger. Dit gebeurd zowel op hoge als op lage afstand, dus ook erg fijn in de file.

In te delen als servicebus

Middels ingebouwde kastensystemen kan de Crafter perfect dienen als servicebus. Een bus vol met alle benodigdheden voor op de klus. Veel wordt er gebruik gemaakt van de Aluca kastensystemen. Dit past perfect in de Crafter en is hiermee een waardevolle toevoeging.

Comments are disabled.