Het antwoord op deze vraag is natuurlijk alle auto’s die er te koop staan. Echter, is het wel handig en financieel aantrekkelijk om elke auto te importeren?  De prijs van Duitse auto’s is flink lager dan de prijzen van Nederlandse auto’s. Waar komt dit verschil vandaan en wat zijn potentiele auto’s die jij kan importeren uit Duitsland?

Waar komt het prijsverschil vandaan?

Het prijsverschil tussen Nederlands en Duitse auto’s zit hem voornamelijk in de BPM, Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Deze vorm van belasting wordt in Nederland geheven over nieuwe auto’s. De hoogte van het BPM hangt af van de netto cataloguswaarde. Auto’s importeren uit Duitsland is hierdoor zeer interessant.

Welke auto’s kan jij importeren?

Dit hangt volledig af van jouw wensen en budget. Nieuwe occasions zijn voornamelijk in trek omdat de grootste kop er al af is en je evengoed een nieuwe en vooral luxe auto hebt. Een voorbeeld van nieuwe occasions die jij kan importeren uit Duitsland zijn de volgende:

BMW X6

Deze grote auto van BMW is een echte eyecatcher, niet alleen door de omvang maar ook door de absolute kracht die het uitstraalt. De goedkoopste BMW X6 die op de Nederlandse markt te koop staat is €35.000,-. Wanneer je een soortgelijke BMW X6 zoekt in Duitsland, met nagenoeg dezelfde kilometers en opties, kom je uit op een prijs van €20.000,-. Dit scheelt €15.000,-. Van dit bedrag gaat nog transport, keuring bij de RDW en het BPM af, maar dan kom je alsnog vele malen lager uit dan de €35.000,-.

Audi RS3

Deze sportieve auto van Audi is een geliefd model onder de sportieve rijders. De goedkoopste op de Nederlandse markt is €25.000,-. Wanneer je kijkt naar een soortgelijke op de Duitse markt kom je neer op €12.000,-. Een halvering van de Nederlandse prijzen. Een auto importeren uit Duitsland heeft dus wel degelijk zin.

Comments are disabled.