auto kopen

Een ongeluk gehad of is je auto simpelweg aan reparatie toe door slijtage? Dat is altijd een financiële tegenvaller. Niemand zit er op te wachten om uit het niets een grote som geld neer te moeten leggen om de auto te laten repareren. Vaak is het ook niet mogelijk om deze reparatie uit te stellen omdat de auto een vervoermiddel is waar veel mensen dagelijks afhankelijk van zijn. Dus er zit niets anders op dan de auto naar de garage te brengen. Maar wat als jij momenteel niet financieel in staat bent om deze reparatie te financieren. Wat dan? Gelukkig ben je niet de enige, er zijn alternatieve mogelijkheden op de markt gebracht waardoor jij toch je auto kan laten repareren. Twee populaire manieren zijn het aanschaffen of gebruiken van een creditcard of het betalen in termijnen. We bespreken de twee opties in het kort.

Financier reparatie met behulp van een credit card

Een credit card stelt jou in staat om geld uit te geven wat je op dat moment eigenlijk niet bezit. Dit is zeker niet in veel gevallen een goede oplossing en kan zelfs gevaarlijk zijn wanneer jij de controle verliest over je uitgaven. Echt kan een credit card heel handig van pas komen wanneer jij bijvoorbeeld rekeningen moet betalen die essentieel zijn, bijvoorbeeld de reparatie van jouw auto. Heb jij nou geen credit card? Dat hoeft geen probleem te zijn. Het is heel gemakkelijk om een goedkope creditcard aan te schaffen die binnen enkele uren al gebruikt kan worden. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een gratis creditcard aan te vragen, dit is nog beter natuurlijk aangezien jij even in geldnood zit. Met deze creditcard kun jij dus onmiddellijk de reparatie van jouw auto financieren en rijd je binnen no time weer overal heen. Maar LET OP! Dit geld wat jij hebt uitgegeven moet natuurlijk terug betaald worden. In de meeste gevallen zullen credit card maatschappijen aan het einde van de maand de rekening sturen en moet deze betaalt worden, soms kan dit later zijn. Over het uitgegeven bedrag komt nog een rentepercentage die jij moet betalen. Uiteindelijk zul je dus altijd duurder uit zijn, dus gebruik de credit card alleen voor noodsituaties.

Betalen in termijnen

Het is tegenwoordig vaak ook mogelijk om te betalen in termijnen bij een garage voor de reparatie van jouw auto. Op deze manier sluit jij als het ware een contract (of betalingsovereenkomst) af met de garage waarin staat dat jij in x aantal termijnen het totale bedrag zal betalen aan het bedrijf. Het voordeel van deze methode is dat je geen geld hoeft te lenen, door bijvoorbeeld het gebruik van een creditcard, en dat je de grote uitgave kan spreiden over een bepaalde periode. Echter zal het totaalbedrag soms ook groter zijn omdat het voor de garage geen ideale betaling is. Wanneer jij wel in staat bent om een deel van de factuur te betalen is dit een hele goede optie en is het het waard om dit aan te bieden bij de garage. Het nadeel van deze betalingsmethode is dat je langere tijd rekening zal moeten houden met de nog te betalen termijnen. Deze moeten namelijk altijd op een bepaalde datum voltooid worden.

Comments are disabled.