Disselbak aanhanger

Voor het opbergen van jouw losse materialen is het handig om een disselkist te hebben. Zo kan je jouw disselslot opbergen en ook kan je extra toebehoren zoals spanbanden gemakkelijk meenemen. Een disselkist wordt ook wel disselbak of disselbox genoemd. Je hebt disselkisten van twee verschillende materialen, kunststof en aluminium. De disselbox van aluminium is wat zwaarder maar ook sterker dan de kunststof disselkist. Als jij je voorbord nog open wilt klappen kan je ook een disselkist kopen met een geringe hoogte. In deze blog gaan wij jouw alle opties vertellen en de montage van de disselkist uitleggen.

Disselkisten zijn perfect voor het veilig opbergen van jouw losse materiaal!

Aluminium disselkist kopen?

De disselkisten van aluminium zijn supersterk en kunnen niet roesten. Voor de veiligheid kan je deze disselkist van aluminium voorzien van een hangslot of deze heeft al een slot. Zo kan je veilig en ideaal jouw gereedschap of wielklem opbergen. Deze disselbak wordt vaak op bagagewagens gebruikt, maar je kan deze ook aanschaffen voor jouw vouwwagen of boottrailer zodat je jouw vakantiespullen op kan bergen. Je kan deze disselkist in alle maten kopen, groot, klein, laag en hoog.

Kunststof disselbak kopen?

Een disselkist van kunststof is relatief licht en deze kan je daarom ook als onderbouw monteren. De populairste onderbouw disselbox is de Stabilo 510 x 340 x 300 mm, deze heeft aan beide zijden inhammen die gebruikt worden om de disselkist onder de aanhanger aan het chassis te monteren. Er is bij de Stabilo disselkist een geïntegreerd slot gemonteerd met een afdekkap zodat deze tegen vuil en water beschermd is.

Zoek jij een volledig waterdichte disselkist, kijk dan naar de Profibox Plus. Deze is IP55 gekeurd en van kunststof gemaakt. Door de deksel die overlapt en de verhoogde binnenrand heeft water geen schijn van kans, ook roestvorming komt door de kunststof materialen niet aan de orde. Hieronder staat nog puntsgewijs aangegeven wat de voordelen zijn van de kunststof disselkist:

  • Relatief licht
  • Geschikt om te monteren als onderbouw (Stabilo)
  • Volledig waterdicht
  • Roestvorming niet aan de orde

Montage mogelijkheden disselbox

Je offert bij lage disselkisten wel wat opbergruimte op, maar met een lage disselkist kan je wel de voorklep openklappen. Je kan zelf uitvogelen hoe hoog jouw disselkist maximaal kan zijn, door te meten hoeveel ruimte er zit tussen de bovenkant van de dissel en het scharnier van de voorklep/laadklep. Als je het hele voorbord wilt vrijhouden dan kan je ook de disselbox onder de laadvloer monteren, hier worden vaak 4 gats ankerplaten voor gebruikt.

Meer informatie over een disselkist

Ben je er na het lezen van deze blog nog niet uit welke disselkist het best bij jou past? Of heb je een vraag over de opties of montage? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. De disselkisten van Aanhangwagendirect zijn van hoge kwaliteit. Aanhangwagendirect is de specialist in aanhangers en Aanhanger onderdelen. Zij helpen jou graag verder met het maken van de juiste keuze, of dit gaat over disselkisten of andere aanhanger gerelateerde producten.

Comments are disabled.