Ik luisterde laatst naar een podcast en daar deelde de show host een motto “Go where you are treated best”. Enfin, de giste van het advies is dat je breder moet kijken dan je eigen landsgrenzen en dat je per onderdeel of facet van je leven moet inschatten waar je het beste van iets kunt krijgen. Enfin, qua auto’s is er vrijwel geen betere plek op aarde te bedenken dan Duitsland.

Duitsland: auto paradijs

De reden dat Duitsland zo een walhalla is zal ik hier toelichten. De auto industrie is natuurlijk altijd uitermate belangrijke geweest voor de Duitse economie en het BBP. Heel wat Duitsers werken bij de grote auto merken zoals een Audi, een BMW, een Mercedes of Porsche. Dus het is de Duitse overheid veel te doen om het stimuleren van de economie. De Duitse overheid stimuleert de industrie dus. In Nederland is dat wel anders daar lijkt de regering de auto industrie alleen maar te willen betuttelen en uitmelken.

Een typisch Duits fenomeen dat dit zo een geweldig auto koop land maakt zijn de jahreswagens. Dit is zeg maar een tweedehands wagen van de zaak. Al na een jaar of twee jaar worden deze al van de hand gedaan, zo goed als in nieuw staat in de meeste gevallen (bron). Die auto’s zijn veel goedkoper dan als je nieuw zou aanschaffen. Deze auto’s zijn vele malen betere deals dan je ooit in Nederland zou kunnen krijgen bij een tweedehands verkoper.

witte auto

Auto’s bestemd voor de Duitse markt van Duitse fabrikanten zijn over het algemeen ook nog eens luxer uitgevoerd. Dus je krijgt meer voor beduidend minder in Duitsland dan Nederland. Dus waarom zou je nog een auto kopen in Nederland als je zo een slechte deal voorgeschoteld krijgt t.o.v. net over de grens? Dit is bijna de definitie van waanzin om alsnog in Nederland te kopen.

Toegegeven een auto importeren komt net wat meer bij kijken dan gewoon in eigenland aanschaffen, maar het is bepaald geen rocket science. Volg de vier stappen beschreven in dit artikel. Let met name goed op tijdens de berekening van de BPM, dat je niet onnodig te veel betaald, dat is een vaak gemaakte beginnersfout. Voor de rest zijn er geen valkuilen en is een auto invoeren vanuit Duitsland goed te doen en dus ten zeerste aan te bevelen.

Comments are disabled.