De zomer komt er weer aan. Tijd voor vakantie dus. Ga jij voor een luxe vakantie op een zonnige bestemming aan het strand, of stap jij toch liever in de auto en zie jij wel waar je uiteindelijk belandt? Behoor jij tot die laatste groep, dan is het natuurlijk belangrijk dat je met een goede auto op weg gaat. Je wilt natuurlijk niet halverwege de rit erachter komen dat jouw auto misschien niet geschikt is voor lange ritten.

Daarom zullen wij jou in dit blog wat tips geven voor de ideale vakantieauto. Zo weet je zeker dat jouw vakantie alvast goed begint en dat de reis misschien nog wel mooier wordt dan de bestemming zelf.

Ruimte

Eén van de belangrijkste punten is natuurlijk de ruimte die jij tot je beschikking hebt. Afhankelijk van jouw vakantieplannen kun je bepalen hoeveel ruimte jij denkt nodig te hebben. Ga je bijvoorbeeld alleen of met z’n tweeën op pad, dan volstaat een kleinere auto vaak ook wel. Ben jij van plan met 3 of meer mensen op vakantie te gaan, dan moet je toch in het grotere segment gaan zoeken.

Daarnaast is het ook handig om aan bagage te denken. Hierbij geldt dat je beter iets te veel dan te weinig ruimte kunt hebben. Kom jij toch krap te zitten, dan is een dakkoffer misschien een handige oplossing.

Comfort

Een comfortabele reis is een mooie reis. Daarom is het ook belangrijk dat je goed kunt zitten tijdens het autorijden. Maar ook dat bijrijder moet goed kunnen zitten. Controleer dus altijd of de stoelen goed zitten en of er genoeg been- en hoofdruimte is. Let daarnaast ook op de aanwezige accessoires, zoals een usb-poort, goede airco en (voor de muziekliefhebbers) een goed audiosysteem.

Bepaal welke zaken voor jou belangrijk zijn tijdens het autorijden. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde favoriete zitpositie of dezelfde gewenste zithoogte. Ga dus ook niet zomaar af op het advies van anderen, maar bepaal zelf wat voor jou het beste werkt.

Brandstof

Ga jij voor benzine, diesel of misschien zelfs elektrisch? Het lijkt namelijk niet zo belangrijk, maar de keuze van de brandstof kan grote gevolgen hebben voor jouw vakantie. Zo is de afstand die je met een elektrische auto af kunt leggen voordat jet moet laden niet zo groot als bij een diesel- of benzineauto. Daarnaast is het ook nog maar de vraag of er voldoende laadpalen op jouw bestemmingen aanwezig zijn. Een grote gok dus.

Kies jij voor een dieselauto, dan moet je uitkijken voor eventuele extra heffingen en uitsluitingen van bepaalde milieuzones. Dieselauto’s worden in steeds meer grote steden geweigerd. Kies jij voor diesel, dan is het dus verstandig om eerst te kijken naar de reglementen die op jouw vakantiebestemming gelden.

Benzine lijkt in dit geval dus de veiligste keus. Let er wel op dat benzine in vrijwel alle gevallen de duurste optie is bij het tankstation. Hou hier dus ook rekening mee door eventueel een apart bedrag apart te houden voor brandstof.

Extra: trekhaak en trekkracht

Wil jij lekker met de caravan op vakantie, dan is een trekhaak geen overbodige luxe. Heb je een auto met trekhaak gevonden, vraag dan ook meteen naar de trekkracht. Zo voorkom jij eventuele ongelukken onderweg en ga jij in een razend tempo richting jouw vakantiebestemming.

Heb jij al een auto die aan al deze eisen voldoet, dan ben je klaar om het avontuur tegemoet te gaan. Heb jij echter juist geen geschikte auto en wil je wel graag met de auto op vakantie? Neem dan een kijkje in het assortiment van auto.nl en laat je verrassen!

Comments are disabled.