Een paar kleine krasjes op uw autolak zijn soms al genoeg om het hele uiterlijk van de auto te beïnvloeden. Helaas zijn zulke kleine beschadigingen bijna niet te voorkomen. Misschien rijdt tijdens het parkeren u per ongeluk langs een heg of raakt u met uw sleutelbos de autodeur. Een krasje is zomaar gemaakt. Gelukkig zijn dit soort oppervlakkige oneffenheden gemakkelijk weg te polijsten. Dat is sneller én goedkoper dan uw auto te laten herspuiten. Bovendien is het erg lastig om de oude en de nieuwe lak precies te laten matchen en dat ziet u terug op de rekening.

Hoe werkt het polijsten van de autolak?

Polijsten auto betekent het glad en glanzend maken van het oppervlak van een materiaal waardoor het een spiegelend effect krijgt. Als u een doffig of mat oppervlak onder een microscoop zou bekijken ziet u allerlei sterke pieken en dalen, ongeveer als een berglandschap. Dit reliëf zorgt ervoor dat het licht naar alle kanten weerkaatst en dus dof lijkt. Door het materiaal herhaaldelijk te schuren met polijstpasta vlakken we het geheel af, waardoor het licht directer weerkaatst en de lak begint te spiegelen. Een oppervlakkige kras is eigenlijk een soort klein dalletje in het gebergte. Door dit te polijsten vlakt het geheel af waardoor de kras verdwijnt of niet meer zichtbaar is. Een diepe kras is vergelijkbaar met een ravijn en is dus niet meer weg te poetsen.

Wanneer biedt polijsten de uitkomst?

Na een polijstbeurt verdwijnen de kleine krasjes als sneeuw voor de zon en ziet uw auto er weer spic en span uit. Maar hoe komt u erachter of polijsten de oplossing is? U kunt gemakkelijk testen of de kras polijstbaar is of niet. Maak de beschadiging even nat met uw vinger. Als de krasjes minder zichtbaar worden, is alleen de bovenste laklaag beschadigd. Als u de kras nog steeds ziet, zit de kras dieper en is er een andere behandeling nodig. In dat geval verwijderen onze monteurs de kras door de beschadigingen te plamuren, schuren, gronden en te lakken.

KAS_Polijst_Hamed LR_1759 (3)

Soms is het beter om kleine krasjes niet te claimen

We krijgen vaak de vraag of het verstandig is een claim in te dienen bij de verzekering. In veel gevallen raden we aan om kleine beschadigingen uit eigen zak te betalen. U bent namelijk al gauw vijf schadevrije jaren kwijt bij een relatief kleine claim. Uiteindelijk bespaart het u dus vaak een flinke klap geld als u het zelf betaalt. Als u twijfels heeft over het wel of niet claimen van de krasschade kunt u ons altijd om advies vragen. Ook kunt u snel en gemakkelijk een offerte bij ons aanvragen. Binnen een uur staat de offerte voor u klaar.

Krasvrij terwijl u wacht

Door de gecombineerde jarenlange ervaring van onze vakbekwame Carglass monteurs bent u gegarandeerd binnen een paar uren weer op weg. We werken met hoogwaardig materiaal en lakken van fabriekskwaliteit. Deze autolakken zijn sneldrogend en egaal dekkend zodat u niet lang hoeft te wachten om weer achter het stuur te kruipen. Wachten tijdens het auto krassen verwijderen? Al onze servicecentra bieden een gratis wifi-verbinding aan zodat u ondertussen kunt blijven werken. Ook bieden onze medewerkers u graag koffie of thee aan. Natuurlijk mag u ook vervangend vervoer regelen en uw auto komen halen zodra hij klaar is. Op de offerte ziet u al voordat u de afspraak maakt hoe lang het ongeveer duurt.

Comments are disabled.