Eigen risico

Wist je al dat er ook een eigen risico is voor je autoverzekering? Bij de meeste autoverzekeringen moet je namelijk eerste je eigen risico opmaken voordat je schadeclaims kan indienen. Er bestaan verzekeraars waarbij je helemaal geen eigen risico hoeft te betalen maar meestal ligt deze tussen de 100 en 150 euro. Een hoog eigen risico is natuurlijk niet leuk, maar dit kan net zoals bij een zorgverzekering een positieve invloed hebben op je maandelijkse premie.

Wanneer betaal je eigen risico?

Eigen risico geldt alleen bij schade aan je eigen auto. De kosten aan schade die je aan anderen toebrengt valt hier dus niet onder. Aangezien een WA verzekering alleen de schade dekt die jij toebrengt aan anderen, kent deze geen eigen risico. Eigen risico is dus alleen van toepassing op WA beperkt casco en WA volledig casco verzekeringen.

Vergelijk online autoverzekeringen

Het is zeer verstandig om inzicht te krijgen in je eigen dekking en eigen risico. Autoverzekeringen vergelijken en afsluiten kan zeer gemakkelijk online. Vergelijk de dekkingen en verzekeraars bijvoorbeeld via Autoverzekering.nl. Indien je kiest voor een WA beperkte casco of WA volledig casco moet je dus ook rekening houden met het eigen risico. Door middel van een aantal gegevens kan de vergelijker je snel helpen om de best passend verzekering te vinden.

verzkering

Aandachtspunten bij afsluiten van autoverzekering

De belangrijkste punten bij het afsluiten van een autoverzekering zijn:

  • Zodra een auto op je eigen naam staat is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Dit is zeer belangrijk aangezien de schade volledig voor eigen rekening is mocht er iets gebeuren en de boetes hoog zijn indien je gecontroleerd wordt.
  • Let daarnaast goed op de dagwaarde van je auto. Een verzekeraar houdt bij schadeclaims rekening met de huidige waarde van je auto. Indien je een oude auto hebt maar toch een WA volledig casco verzekering hebt. Zal de verzekeraar wel alles vergoeden maar zal dit bedrag waarschijnlijk lager zijn dan de enorm hoge premie die je maandelijks betaalt.
  • Op autoverzekering.nl automerken kan je een overzicht vinden van alles automerken. Waarbij je inzicht krijgt in welke dekkingen er mogelijk zijn per automerk.

Comments are disabled.