Tips bij het inruilen van je auto

Je auto verkopen kan tegenwoordig erg gemakkelijk via het internet of bij de dealer. Er is ook vaak te zien dat mensen ervoor kiezen om de auto in te ruilen voor een andere auto. Waarom ook niet? Je hebt ten slotte een andere auto nodig dus dan kun je direct gebruik maken van je oude auto door er een nieuwe voor te nemen. Ben jij dit van plan? Gebruik dan de onderstaande tips om er het maximale uit te halen.

tips-inruilen-auto

Vergeet niet aan deze zaken te denken bij het inrulen van je auto

Hieronder vind je een overzicht met allerlei tips bij het inruilen van je auto.

  1. Vergeet niet aan de dagwaarde te denken. De dagwaarde is ontzettend handig om in te schatten of jouw auto het waard is voor die andere auto. De dagwaarde is een waarde die jaarlijks wordt bepaald en die is gebaseerd op de kilometerstand, het model en het bouwjaar. Zo weet je hoeveel jouw auto waard is en die auto waarvoor je jouw auto wilt inruilen.
  2. Neem iemand mee die verstand heeft van auto’s wanneer jij dit zelf niet hebt. Voor de garage medewerker geeft dit ook minder ruimte om jou in de maling te nemen.
  3. Zorg dat je van tevoren weet waar je naar op zoek bent, zodat je de verkoper zo min mogelijk de ruimte geeft om het gesprek te voeren. Zorg ervoor dat jij de vragen zoveel mogelijk stelt.
  4. Kijk op verschillende websites die zich richten op auto’s, zoals Marktplaats of nl. Op deze manier krijg je een indruk van de prijs waar jouw auto voor te koop staat en de auto die je wilt hebben. Gebruik dit tijdens je gesprek met de verkoper.
  5. Maak altijd een proefrit in de auto die je wilt hebben en check hem op alle juiste punten. Zo verklein je de kans op een miskoop.
  6. Onderhandel altijd met de verkoper. Verkopers gaan er in de meeste gevallen al vanuit dat de potentiële klant wil gaan onderhandelen en zal daarom in veel gevallen wat hoger gaan zitten met de prijs.

Comments are disabled.